Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτά που νιώθω και βλέπω εγώ απτην δική μου οπτική γωνία φέτος στον νησί μας.. Εχω αγανακτίσει!!! Είμαι Μυκονιάτισσα, 25 χρονών , μένω μόνιμα και εργάζομαι σε αυτό το όμορφο νησί που δυστυχώς φέτος φιλοξενεί έναν άλλον τουρισμό, έναν τουρισμό της αγένειας και μετά συγχωρήσεως για την έκφραση ”βρώμας (μεταφορικά και κυριολεκτικά)” . Για εμάς του μόνιμους κατοίκους είναι εξαιρετικά δύσκολο κάθε καλοκαίρι να μπορέσουμε να ζήσουμε και να απολαύσουμε το νησί όπως θα θέλαμε, λόγω δουλειάς και τουριστών που φέτος μας κάνουν δύσκολη την ζωή με την συμπεριφορά τους ενάντια στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας (βρίζοντας, πίνοντας και οδηγώντας παράνομα), θέλεις να πάς μια βόλτα ρε αδελφέ και έρχεσαι αντιμέτωπος με κάθε λογής ψυχάκια που θέλησε φέτος να μας επισκεφθεί και που αποφάσισε να πεταχτεί μπροστά σου στην διασταύρωση, βρίζοντας σε γιατί οδηγούσες στο ρέυμα σου ενώ εκείνος θέλησε να κλέψει την προτεραιότητα σου.
Να ήταν μόνο αυτό όμως; Μεθυσμένοι κυκλοφορούν στους δρόμους με τα παιδία τους στα μηχανάκια χωρίς κράνοι στη μέση τoυ δρόμου, ασυνείδητοι !!! Παρκαρισμένα οχήματα παντού, πάνω στου δρόμους δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την οδήγηση, σταθμεύουν πάνω στα σήματα απαγόρευσης στάθμευσης και η τροχαία δεν επιβάλλει τον νόμο αφαίρεσης πινακίδων, γιατι? Στην χώρα για να περπατήσεις πρέπει να βάλουνε φανάρια αλλιώς δεν μπορείς να διανύσεις 5 μέτρα σε λιγότερο από 5 λεπτά, σταματάνε μπροστά σου κρατώντας τις μπύρες τους και δεν σε αφήνουν να περάσεις αγριοκοιτάζοντας σε και παραμιλώντας λες και παραβίασες την ιδιοκτησία τους. Φέτος έχουν ξεφύγει τελείως όμως, δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις βράδυ στην χώρα με τους Ιταλούς που ουρλιάζουν ημίγυμνοι και κάνουν φασαρίες… Δεν βγαίνουμε ουτε για περίπατο, χάνοντας την απόλαυση του νησιού στην ωραιότερη εποχή του χρόνου… :( Γενικά η κατάσταση κάθε χρόνο είναι κάπως έτσι, απλά φέτος έχει υπερβεί κάθε όριο και όλα αυτά ανεχόμενα από επιχειρηματίες και μεγάλα κεφάλια του νησιού θυσιάζοντας Νόμους, ηθική και αξίες στον βωμό του χρήματος.
Το άλλο παράπονο; Η αύξηση του τουρισμού φέτος στη Μύκονο.. Βουλιάζει το νησί από κόσμο και οι μισθοί μας? Στο 500ρικο καθαρά κύριοι. Που? Στη Μύκονο! Που τα ενοίκια είναι στο Θεό! Που για να πας σουπερ μάρκετ θέλεις 100 ευρώ εβδομαδιαίως χωρίς να έχεις οικογένεια. Για καφέ και ποτό δεν το συζητώ.. Είδος πολυτελείας!! Αλλά να μου πείτε αυτά θα κοιτάξουνε?? Εδώ δεν κοιτάνε την λειψυδρία που πλήττει το νησί, τα σκουπίδια που κάνουν Πάρτυ, την μηδενική νοσοκομειακή κάλυψη και πάρα πολλά άλλα  τα οποία γνωρίζουν αλλά κάνουν πως δεν βλέπουν λες και έχουν παρωπίδες!! Το καλοκαίρι η Μύκονος συζητιέται παντού σαν τον πιο ”Γκλαμουράτο” προορισμό, μια γκλαμουριά πνιγμένη στα σκουπίδια και τον εξαφανισμένο πολιτισμό. Κρίμα! - Και μετά, τον χειμώνα που όλα ηρεμούν και μπορούμε να ανασάνουμε, σταματάνε και όλοι να ασχολούνται με το νησί, ΟΛΟΙ, τα μαγαζιά κλείνουν, τα φώτα σβήνουν και μένουμε εμείς εδώ χωρίς επιλογές, χωρίς γιατρούς, χωρίς: