14 Ιουλίου 2014

Για τους Μυκονιάτες λύση και για τις καθαρίστριες ξύλο;;;

Ο κ. Κικίλιας τη δεύτερη ημέρα της θητείας του υποσχέθηκε στους Μυκονιάτες ότι θα λύσει το πρόβλημα με τα κλειστά μαγαζιά τα οποία να θυμίσουμε ότι έκλεισαν επειδή είχαν επανειλημμένα παραβεί τους κανόνες για το ωράριο και είχαν κάνει και άλλες παραβάσεις. Την ίδια ώρα στο κέντρο της Αθήνας αστυνομικοί έδερναν καθαρίστριες ...

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ: «Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα η συνάντηση της... μυκονιάτικης «Τρόικας» με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια. Στη συνάντηση επί τάπητος τέθηκε το μέλλον των μαγαζιών στο νησί των ανέμων τα οποία κατέβασαν ρολά και είναι σε κλοιό λευκής απεργίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σφράγισμα εννέα καταστημάτων διασκέδασης.

Η συνάντηση κράτησε σχεδόν μία ώρα και η «Τρόικα» της Μυκόνου αποτελούμενη από τη νυν δήμαρχο, τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βγει μία ερμηνευτική εγκύκλιος προς την Αστυνομία που θα αποσαφηνίζει τα ζητήματα εφαρμογής της επίμαχης διάταξης του άρθρου 57 και θα ξεκαθαρίζει το δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης. Παράλληλα, θα επιμηκύνει το διάστημα μεταξύ της ενημέρωσης από την αστυνομία και της τελεσίδικης πράξης σφραγίσεως από 5 σε 10 μέρες.

Ο υπουργός δέχτηκε με χαρά τους Μυκονιάτες, εξέφρασε κατανόηση για τις οικογένειες των οποίων τα μαγαζιά σφραγίστηκαν και δήλωσε πως αν και είναι η πρώτη του μέρα θα ριχτεί στη δουλειά, ώστε να βρεθεί το συντομότερο δυνατό η ενδεδειγμένη λύση για όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Ο ίδιος δήλωσε φαν του νησιού το οποίο έχει επισκεφτεί κατά καιρούς και καθησύχασε τους συνομιλητές του λέγοντάς τους με νόημα πως κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει που να μην έχει λύση, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας και σεβασμού της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Εξέφρασε την πεποίθηση πως όλα θα πάνε καλά και πως σύντομα θα βγει η Μύκονος από τον κλοιό αυτό της αναστάτωσης που προκάλεσε ζημιά στους καταστηματάρχες, αλλά και εκνευρισμό στους παραθεριστές οι οποίοι πήγαν διακοπές σε ένα νησί με κλειστά μαγαζιά».

Με απλά λόγια ο κ. Κικίλιας τη δεύτερη ημέρα ουσιαστικά της θητείας του στο υπουργείο υποσχέθηκε στους Μυκονιάτες ότι θα λύσει το πρόβλημα με τα κλειστά μαγαζιά τα οποία να θυμίσουμε ότι έκλεισαν επειδή είχαν επανειλημμένα παραβεί τους κανόνες για το ωράριο και είχαν κάνει και άλλες παραβάσεις. Αλλά μην τυχόν και μείνει η Μύκονος από μαγαζιά, αμέσως κινητοποιήθηκαν οι πάντες. Μη χάσει το «κλουβί με τις τρελές» την πελατεία του.

Την ίδια ώρα στο κέντρο της Αθήνας αστυνομικοί έδερναν καθαρίστριες και κανονικοί μπάτσοι με όλη την κακή σημασία της λέξης συγκρούονται έχοντας στα χέρια τους γάντια με μεταλλικό πλέγμα. Προφανώς ο κ. Κικίλιας δεν ξέρει ούτε είναι υπεύθυνος για το πώς κάποιοι άθλιοι αστυνομικοί αποφασίζουν να σπάσουν στο ξύλο και μάλιστα τόσο άνανδρα κάποιες γυναίκες που διεκδικούν το δίκιο τους. Για τις καθαρίστριες έχουμε γράψει εδώ ότι πρέπει να βρεθεί λύση διότι είναι μεγάλη ντροπή αυτό που συμβαίνει και μεγάλο επικοινωνιακό φάουλ για την κυβέρνηση.

Αν και έχουμε όλη τη διάθεση να δώσουμε περίοδο χάριτος στον Κικίλια, μάλλον δεν ξεκίνησε καλά. Για τους Μυκονιάτες λύση και για τις καθαρίστριες ξύλο; Αυτό είναι… αντιαθλητικό φάουλ κύριε Κικίλια που ήσουν και καλός αμυντικός. 

http://aetos-grevena.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου