15 Αυγούστου 2014

Eνδεχόμενη συγκάλυψη του εγκλήματος της Μυκόνου...

Γιατί πρέπει να υπάρξει πολιτική ευαισθησία απέναντι σε ενδεχόμενη συγκάλυψη του εγκλήματος της Μυκόνου

Γιατί πρέπει να υπάρξει πολιτική ευαισθησία απέναντι σε ενδεχόμενη συγκάλυψη του εγκλήματος της Μυκόνου

Μεγάλο  ηθικό ατόπημα αλλά ακόμα  μεγαλύτερο  πολιτικό σφάλμα  θα διαπράξουν οι αρμόδιοι υπουργοί εάν δεν επιληφθούν αποτελεσματικών και άμεσων κινήσεων στο ατόπημα των ντόπιων φονιάδων του αθώου 10χρονου αγοριού στο Καλό Λιβάδι.
Οι βιαστικές  πράξεις και  οι  εξοργιστικές δηλώσεις που επιχείρησαν οι τοπικές  αρχές στο έγκλημα στο Καλό Λιβάδι έχουν εξοργίσει την κοινή γνώμη και το κύμα αγανάκτησης φουσκώνει σαν ορμητικό ποτάμι απ' άκρη σ' άκρη της χώρας.
Ο κάθε γονιός αναλογίζεται  ότι μπορεί να ήταν εκείνος στην θέση των τραγικών γονιών του  άτυχου παιδιού και να 'χε πέσει θύμα της τοπικής Μαφίας που δολοφονεί, συγκαλύπτει και προστατεύει τα μέλη της στο βωμό του εφήμερου  κέρδους μιας τουριστικός σεζόν.
Σκόνη και θρύψαλα τα μέτρα ασφαλείας, γελοιοποίηση της έννοιας της νομιμότητας από τις τοπικές Αρχές, εξοργιστικές  μεθοδεύσεις λιμεναρχείου και δήμου ενώ η βιαστική... προφορική  εντολή του εισαγγελέα Σύρου  αφήνεται στην κρίση των ανωτέρων του.

Ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι με το έγκλημα στο  Λούνα Παρκ του Ελληνικού αλλά το ποτάμι της οργής ξεχείλισε  με το έγκλημα στο Καλό Λιβάδι που κάποιοι πονηροί βιάστηκαν να βαφτίσουν «ατύχημα»  αποδίδοντας το στην «κακιά  ώρα».
Και σε μεταφυσικά φαινόμενα επιπέδου χαρτορίχτρας!

Δεν φταίει καμιά  «κακιά ώρα»  άλλα η πανίσχυρη  παρακρατική Καμόρα που δρα και πλουτίζει  παράνομα  στα τουριστικά νησιά !

Οι κυβερνητικοί ακολουθούν την μέθοδο της στρουθοκαμήλου χώνοντας  κουτοπόνηρα  το κεφάλι μες το χώμα   νομίζοντας ότι δεν τους βλέπουν ενώ  περιμένουν να περάσει ο χρόνος και να περάσει η μπόρα
όπως τις άλλες φορές στο παρελθόν.

Αυτή την φορά την πάτησαν γιατί δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες ούτε η υπομονή του κόσμου ανεξάντλητη .

Εδώ ατύχησαν οι σύμβουλοι και οι επικοινωνιολόγοι που συμβούλευαν τους υπουργούς να ποιούν την νήσσαν κι έχει ο Θεός αύριο!
Το θέμα δεν κλείνει  κι  ούτε πρόκειται να σβήσει  ατυχώς  για  κείνους  όσο η λέξη ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ βρίσκεται  στα  χείλη   του  κόσμου!

 Τα ερωτήματα της κοινής γνώμης απαιτούν απάντηση εδώ και τώρα .
 
Ως που θα φτάσει το θράσος;
Ως που θα φτάσει η συγκάλυψη;
Ως που θα φτάσει η ατιμωρησία;
Ως  που θα  φτάσει το  παράνομο  κέρδος;
Ως που θα φτάσει η  παρακρατική Καμόρα;
Πόσα  θύματα ακόμα πόσο  αίμα ακόμα;
Χρειάζεται  ακόμα και η  πιο ανάλγητη κυβέρνηση για να ξυπνήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου