21 Ιανουαρίου 2015

Oι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες.

Γουρδούκης Ηλίας του Μιχαήλ


Μαθηματικός, απόφοιτος Παν/μίου Αθηνών. Κατάγεται από την Πέρδικα Θεσπρωτίας. Ζει μόνιμα στην Πάρο από το 1983. Είναι παντρεμένος με την παριανή Μαρία Παντελαίου και έχουν δύο γιους, τον Δημήτρη και τον Χρήστο. Στην Αθήνα δίδαξε σε Τεχνικές Σχολές και Φροντιστήρια. Διετέλεσε επί 16 χρόνια διευθυντής στο Γυμνάσιο Πάρου, Αντιπάρου και στο Λύκειο Πάρου. Συνταξιοδοτήθηκε το 2013. Συμμετέχει σε κινήματα και συλλογικότητες («Κίνημα Υγείας», ΤΑIΠΕΔ, Αυτοδιοίκησης, Οικολογίας). Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πάρου, Συλλόγων Γονέων, αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων. Εκδότης του περιοδικού «Εκπαιδευτικές Αναζητήσεις» και της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ της ΠΑΡΟΥ». Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο. Ενταγμένος στην Αριστερά από το 1974 (ΚΚΕεσ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ).


Μανιός Νικόλαος του Εμμανουήλ

Οφθαλμίατρος, με καταγωγή από το Δανακό Νάξου, διευθυντής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης από το 1996 ως το 2012. Εντάχτηκε στην αριστερά το 1961 μέσα από το κίνημα των μαθητών νυχτερινών Γυμνασίων. Συνελήφθηκε το 1971 για την αντιδικτατορική του δράση και καταδικάστηκε σε 16ετή φυλάκιση. Εξορίστηκε στη Γυάρο μέχρι τη μεταπολίτευση. Εκπροσώπησε το ιατρικό σώμα μέσα από διάφορες θέσεις όπως του προέδρου και αντιπροέδρου της ΕΙΝΑΠ και του μέλους της διοίκησης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονιστής του τμήματος Υγείας.


Μαυρουδή Άννα του Συμεών

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από την Τζια. Είναι απόφοιτη Αγγλικής Φιλολογίας και κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων στις Πολιτισμικές Σπουδές και στη Θεωρία Κριτικής. Έχει εργαστεί στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, Τμήμα Διεθνούς Συνεργασίας  Υπουργείου Παιδείας και ως διερμηνέας-μεταφράστρια. Έχει διατελέσει διευθύντρια στο ΕΠΑΛ Κέας. Συμμετέχει σε προγράμματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων. Ασχολείται με ζητήματα ισότητας των φύλων, εκπαιδευτικών ανισοτήτων και πολιτισμικής θεωρίας. Το 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα εκλεγμένη σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.



Πολιτόπουλος Δημήτρης (Αρμάος)

Στηρίζεται από τους οικολόγους πράσινους. Σπούδασε αρχιτέκτονας με μεταπτυχιακό συγκοινωνιολόγου. Έχει πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ΜΑΖΙ στο Δήμο Ζωγράφου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ΠΝΟΙΚΑ στην Αθήνα, υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων το 2012 με τους Οικολόγους Πράσινους, πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ΚΑΛΛΟΝΗ-ΚΕΛΛΙΑ, ΤΗΝΟΥ. Πιστεύει στην Κοινωνική Οικονομία, στην αυτοδιαχείριση των παραγομένων προϊόντων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Δράση που μπορεί να δημιουργήσει  τον τρίτο οικονομικό πόλο με ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίες.



Συρίγος Αντώνιος του Δημητρίου

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το 1960, όπου ζει με την οικογένειά του, ασκώντας το λειτούργημα του Δικηγόρου από το 1987. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ερμούπολης την οκταετία 1994 - 2002 και άσκησε χρέη αντιδημάρχου το έτος 1997 - 1998. Την τετραετία 1998 - 2002 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ του νομού Κυκλάδων, ενώ το διάστημα 1998 έως το 2006 χρημάτισε αντιπρόεδρος και μετά πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης. Συμμετείχε στις περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό «Νησιωτική Ανατροπή».



Συρμαλένιος Νικόλαος του Ευαγγέλου


Οικονομολόγος - πολιτικός επιστήμονας, με καταγωγή από τη Μήλο, συμμετείχε στην ανανεωτική αριστερά από τα χρόνια της δικτατορίας. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, εκλέχτηκε βουλευτής Κυκλάδων το 2012. Στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας. Από το 1980 εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομίας στους τομείς δημοσίων επενδύσεων και περιφερειακής ανάπτυξης. Ασχολήθηκε με θέματα δημόσιας διοίκησης, εργατικής πολιτικής και αυτοδιοίκησης. Τα τελευταία 25 χρόνια εργάζεται συστηματικά για τα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας. Διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων και περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου. Ήταν εκδότης του περιοδικού «Κυκλαδικοί Πλόες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου