27 Φεβρουαρίου 2015

Νοικιάζουν μέχρι και τις σκάλες στα στενάκια της Μυκόνου...

Βγάζουν χρυσάφι οι ιδιοκτήτες τους !!!
Νοικιάζουν μέχρι και τις σκάλες στα στενάκια της Μυκόνου

Η τιμή ενοικίασης ξεκινά από τα 600 ευρώ τον μήνα και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1.500 ευρώ στα Ματογιάννια

Η εντυπωσιακή αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη Μύκονο τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως… έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων στο νησί των Ανέμων, οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και την τελευταία σπιθαμή της περιουσίας τους.



Έτσι, την θερινή σεζόν προκειμένου να αυξήσουν το εισόδημά τους νοικιάζουν μέχρι και σκάλες στα ασβεστοστρωμένα στενάκια της Χώρας, όπου στήνονται βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων ή υπαίθρια μαγαζάκια που πωλούν κυρίως κοσμήματα και άλλα αξεσουάρ.

Η τιμή ενοικίασης μιας σκάλας, που ειρήσθω εν παρόδω τα παλιότερα χρόνια φιλοξενούσε την τουαλέτα μιας οικίας, ξεκινά από τα 600 ευρώ τον μήνα, ποικίλει ανάλογα με την κοσμικότητα του στενού και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 1.500 ευρώ τον μήνα στα κοσμοπολίτικα Ματογιάννια.

Πρόκειται ίσως για το ακριβότερο ενοίκιο στον κόσμο για τέτοιου είδους ακίνητο. Ιδιοκτήτες που δεν λένε να βάλουν μυαλό λειτουργώντας με την λογική της αρπαχτής ή ιδιοκτήτες με επιχειρηματικό δαιμόνιο που λειτουργούν με βάση τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης;

Ps..Αν ήμουν στο Δήμο θα είχα ήδη κρυφτεί. Και αν υπήρχε αντιπολίτευση θα τους είχα ήδη στείλει στον εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος. Πρώτον, γιατί ρητά ο νόμος απαγορεύει να ενοικιάζονται οι σκάλες και δεύτερον διότι πως είναι να δυνατόν αφού οι σκάλες ανήκουν στο Δήμο τα κέρδη να τα καρπώνεται ο ιδιώτης; Πρόκειται για σκάνδαλο διαρκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου