Aπό την Σίβυλλα
 
Η πορσελάνινη καρφίτσα σε σχήμα ανθρώπινου χεριού κύλησε στην άμμο. Κατέβασα τα γυαλιά ηλίου στη βάση της μύτης μου. Πρόσεξα ότι η εντυπωσιακή broche κατασκευασμένη από porcelaine de Limoges είχε «σφηνωθεί» δίπλα στη σοκολατί χειροποίητη παντόφλα πανύψηλου κελεμπιοφόρου θαμώνα στην πλαζ της Ψαρούς. Προσπάθησα να... συλλάβω το ατίθασο κόσμημά μου με την υπογραφή Celine. Ξαφνικά μια τεράστια σκιά εμφανίστηκε πάνω από την ξαπλώστρα. Σήκωσα ξαφνιασμένη το κεφάλι μου. Τα δύο πολυαγαπημένα μου σκυλάκια Μάο και Ρόμελ κρύφτηκαν φοβισμένα πίσω από τη σαμπανιέρα. Η άκρη της κελεμπίας με τις άψογες καλοσιδερωμένες πτυχές ακούμπησε στη ροζ πετσέτα. Σκέφθηκα ότι ο καταριανός εμίρης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί, λάτρης των chic παντοφλίων Cesare Paccioti, είχε αποφασίσει να κάνει τη βόλτα του από την πλέον κοσμοπολίτικη πλαζ της Μυκόνου. Εκείνος όμως ο οποίος στεκόταν αγέρωχος κάτω από τον ζεστό αιγαιοπελαγίτικο ήλιο έμοιαζε περισσότερο με τον Λόρενς της Αραβίας. Ξανθός, με γαλάζια μάτια και έντονες γωνίες στο πρόσωπο. Ανοιξε τη χούφτα του. Μέσα σε αυτήν βρισκόταν η πολύτιμη καρφίτσα. Στη συνέχεια με ρώτησε αν η συγκεκριμένη καρφίτσα είναι απλά ένα κόσμημα ή πρόκειται για κάποιο installation διάσημου εικαστικού. Χαμογέλασα κολακευμένη. Ενας δυνατός θόρυβος μας έκανε να γυρίσουμε το κεφάλι. Η Εσθήρ μόλις είχε πέσει από τη σεζλόνγκ της. Η παιδική μου φίλη έμοιαζε μαγεμένη από τον επιβλητικής εμφάνισης επισκέπτη.
 
Τι έφερε μαζί της η Mykonian βροχή;
Ακούμπησα στο πρόσωπό μου το δυνατό άρωμα που ο οίκος Amouage δημιούργησε αποκλειστικά για τον βασιλιά του Ομάν. Η έντονη μυρωδιά της προηγούμενης νύχτας με ακολουθούσε παντού. Βράδυ Μεγάλου Σαββάτου και στη Mykonos άρχισε να βρέχει δυνατά. Τα γραφικά δρομάκια στη Χώρα γλιστρούσαν επικίνδυνα. Ο κόσμος αναγκάστηκε να μετακινηθεί στο εσωτερικό των εστιατορίων και των bars. Κανείς όμως δεν μπορούσε να προστατευθεί από την άσχημη μυρωδιά. «Μα τι είναι επιτέλους αυτή η οσμή;» αναρωτιόταν super model, συνοδός γνωστού επιχειρηματία. «Ω, Στρατηγέ - Ανεμε!» φώναξε εκείνος. «Πλημμύρισαν και πάλι οι βόθροι του νησιού» κούνησε το κεφάλι του απελπισμένος. Η βροχή σταμάτησε μερικά λεπτά αργότερα. Οι ξένοι κροίσοι έβγαλαν τα μανταλάκια από τη μύτη. Η μυρωδιά όμως ήταν παρούσα. Σκέπασε με το «βαρύ» πέπλο της το αστραφτερό Νησί των Ανέμων. Οι επισκέπτες συνέχιζαν να «εισβάλλουν» στην ολοκαίνουργια boutique της Prada, η οποία βρίσκεται στο πλέον στρατηγικό σημείο του κατάλευκου island. Το σκηνικό θύμιζε κωμική ταινία. Ανδρες και γυναίκες με πανάκριβα σπορ ρούχα, συλλεκτικά αθλητικά παπούτσια και ρολόγια χιλιάδων ευρώ να περπατούν «τυλιγμένοι» σε σύννεφα από... περίεργες μυρωδιές.
      
Η μοναχική θαλαμηγός, οι επιχειρηματίες και η... Λαίδη Χάμιλτον
Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα. Η Μύκονος, το τρίτο hot spot για το 2015 σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι επιβεβλημένο να παρουσιάζει μια πραγματικά άψογη εικόνα. Η Μύκονος είναι σίγουρα η νέα Ιμπιζα, το καινούργιο Πόρτο Τσέρβο. Χρειάζεται όμως να φροντίσουν το καυτό θέμα των σκουπιδιών και του αποχετευτικού συστήματος. Ακόμη και αυτή η... Λαίδη Χάμιλτον η οποία τριγύριζε στους υπονόμους του Λονδίνου θα ένιωθε άβολα μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό. Λίγα μέτρα πιο κάτω στο μεγάλο λιμάνι η θαλαμηγός «Paris» έμοιαζε τόσο μόνη! Η Μαριάννα Λάτσηκαι η παρέα της ανήκουν στους λίγους τολμηρούς οι οποίοι έφθασαν με σκάφος στη Μύκονο. Οι άνεμοι ήταν πολύ ισχυροί. Μπροστά από το yacht δύο μαύρα jeeps άναβαν τα φώτα τους μόλις έπεφτε το σκοτάδι. Το «ταξίδι» στα νυχτερινά spots ξεκινούσε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Κορίτσια και αγόρια ξενυχτούσαν στα clubs χορεύοντας στους ρυθμούς της house. Αλλοι προτιμούσαν να γλεντήσουν στα μπουζούκια. Ο Σωκράτης Κόκκαλης περνούσε τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι του σε δημοφιλές προάστιο του νησιού. Ο ένας από τους γιους του μεγαλοεπιχειρηματία Ντίνος επέλεξε μαζί με τη σύζυγό του Αταλάντη Μαρτίνου τις Σπέτσες. Ο Σωκράτης junior έμεινε πιστός στη Μύκονος, όπως και πολλά άλλα νεαρά αγόρια. Τη Μύκονο επέλεξαν και τα ζεύγη Ανδρέα Πετράκη και Μάριου Κάτσικα.
      
Yachts, clubbing, πετσέτες και... βότσαλα
Τα yachts «Drad», «Emihar Chios», «Toy-A» και «Oneiro» των κ.κ. Γ. ΚούσταΧ. ΒαφειάΒ. Αποστολόπουλου και Γ. Δράγνηέμοιαζαν να «χορεύουν» πάνω στα γαλάζια νερά. Το λιμάνι των Σπετσών είναι γεμάτο σκάφη. Τα κορίτσια με καυτά σορτς και χρυσαφένια σανδάλια κάνουν βόλτες στην Ντάπια. Το Νησί της Μπουμπουλίνας έζησε πραγματικά μεγάλες στιγμές.  Εφοπλιστές, επιχειρηματίες, πολιτικοί και πολλά νέα παιδιά «κατηφόρισαν»  στις Σπέτσες για τις ημέρες του Πάσχα. Δεν θα αναφερθώ στα δύο πασίγνωστα, μεγάλα ετήσια parties τα οποία διοργανώνουν ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρείας και γνωστός επιχειρηματίας, μέτοχος σε πολυκατάστημα της Αθήνας. Ο περισσότερος κόσμος άλλωστε γνωρίζει κάθε φορά τις λεπτομέρειες...

Ο εφοπλιστής Δημήτρης Προκοπίου διοργάνωσε private dinner στο σπίτι του στην περιοχή της Μπάλτιζας. Η κόρη του Ελένηβρισκόταν επίσης στο νησί με τον Νικόλα Μαρτίνο. Ο Γιώργος Πεσμαζόγλου και η σύζυγός του Μαρί-Τερέζ Κοροπούληπροσκάλεσαν τους φίλους τους στο σπίτι τους στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Η Κατερίνα Κυριακίδη διοργάνωσε lunch στο σπίτι της στο Πόρτο Χέλι. Την ίδια ακριβώς μέρα και ώρα καλούσε αγαπημένους φίλους στην κατοικία της  επίσης στο Πόρτο - Beverly - Χέλι η Λίζα Τάννες. Η Καρολίν Μαυρολέων και ο Πάολο Μαρτζότο γευμάτισαν με φίλους στην ταβέρνα «Παπαδίας». Ο νεαρός Γιώργος Μελισσανίδης περνούσε τα βράδια του στο «Bikini» και στο «Guzel». Το γνωστό μοντέλοΕυαγγελία Αραβανή αντί για τον Αργοσαρωνικό προτίμησε το Ιόνιο και τη Λευκάδα. Ο Γιάννης και η Λάουρα Δράγνη, οιΣτέφανος και Αρης Κοροπούλης και ο Ανδρέας Μελάς διασκέδαζαν επίσης στα trendy spots του νησιού. Το ζεύγος Γιάννη - Μάνιας Μαρτίνου απολάμβανε το φαγητό του «Ταρσανά». Ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου εμφανίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στις Σπέτσες και στην boutique «Soho -Soho». Η σύζυγός του η οποία τον συνόδευε αγόραζε πετσέτες... Το ζευγάρι λίγο αργότερα απόλαυσε το ποτό του στο «Βότσαλο».
 
Ο εφοδιασμός των yachts, ο Μπουσόν και η Πάτμος
Το πρόσωπό μου καθρεφτίζεται στην επιφάνεια του ολόχρυσου Christianna's bracelet που η νεαρή, ταλαντούχα Μαριάννα Γουλανδρή αφιέρωσε στη μητέρα της Χριστιάννα. Περιμένω έξω από το «Flora» στην περιοχή του αεροδρομίου. Στενός μου φίλος συνοδευόμενος από στόλο Φιλιππινέζων και το πλήρωμα της θαλαμηγού του βρίσκεται στο εσωτερικό του πιο λαμπερού και πολυσυζητημένου αυτή τη στιγμή spot στη Μύκονο. Αγοράζει χαβιάρι, φουαγκρά, σολομό, pasta, κρασιά και συλλεκτικές σαμπάνιες για τον εφοδιασμό του yacht του. Ο φίλος μου, πανίσχυρος πλοιοκτήτης ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στο πλαίσιο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες τον Αρπάντ Μπουσόν. Μεγαλοεπιχειρηματίας, ένας από τους σημαντικότερους hedge funders παγκοσμίως και αδιόρθωτος playboy. Ο Μπουσόν, ο οποίος βρισκόταν στις Μπαχάμες με έλληνες φίλους τις προηγούμενες ημέρες, διατηρούσε δεσμό στο παρελθόν με τις Ελ Μακ Φέρσον και Ούμα Θέρμαν.

Ο Αρπάντ επισκέπτεται τα καλοκαίρια την Ελλάδα. Τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στην Πάτμο. Λίγοι, πολύ λίγοι ήταν αυτοί οι οποίοι κατόρθωσαν όμως να προσεγγίσουν το μαγευτικό Νησί της Αποκάλυψης. Τα ζεύγη Στέφανου Γερουλάνου καιΑντρίκου Παπανδρέου, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, κατόρθωσαν να φθάσουν τελικά στην Πάτμο.